K E C E W A
Thursday, July 18, 2013 | 8:00 AM | 0comments
Asssalammualaikum wahai sahabat, kawan yang aku kasihi :) Apa kaba dengan korg harini? Mcm mane dgn ibadah puasa korg harini? Harap semuanya dalam baik2 saje okay. Hmm harini aku macam resah and serabot je bile pk nie semua. Kenapa benda mcm nie perlu timbul saat2 mcm nie haa? Hmm dah lama dah aku perasan nie semua tapi aku malas nak amek port sangat sbb aku takde hak kuat utk bersuara lebih. Hmm yelaa kan sape lah aku dan sape lah diri ini nak pertikaikan tu semua. Masing2 dah besar kott perlu ke aku berulang2 kali tegur. Hmm bukan sekali atau 2 kali aku panggil semua utk berbincang tapi dah berkali. Agaknya apa yang korang tak puas hati and tak senang dgn semua org atau dgn aku lah kan. Hmm aku lebih senang berdepan tapi dlm bulan ramadhan nie aku cube bersabar dan tak nak jadi hal. Tapi bila Alya dah bersuara tadi aku jadi serabot. Ade betol apa yang alya cakap tuuu :( Its okayy geng, klau korg tak suke aku or sape pun dalam rumah nie. Kita ade lagi dalam setahun utk bersama dlm rumah nie. Lepas habis diploma insya Allah kita tak kan bersua lagi. Masing2 dah bawak diri jauh dan dah ade kehidupan sendiri. Aku doakan korg jumpa kehidupan yang lebih baik daripada ini. Mungkin utk impian korg and impian semua org jugak :')

Aku mintak maaf kalau aku ade buat salah atau apa pun dalam rumah nie. Mungkin aku tak sedar ke apa kan. Tapi aku rase aku dah cube buat yang terbaik dan ikotkan segala kemahuan korg. Buat utk keselesaan korg duduk selama 2 tahun dalam rumah nie. Apa lagi yang tak cukup ekkk? Hmmm Aku mntk maaf jugak klau ade yang tak cukup lagi dalam rumah nie yaaa. Sebak sayu sangat hati nie bila menaip nie tapi aku tahan dan tak nak menangis sebab nie semua. Kekuatan insya Allah ade dalam diri aku nie :') Aku cuma nak korg tahu yang aku sayang korg sangat. Aku dah anggap korg mcm adik beradik aku. Take care ya semua :')

Just it, selamat malam semua :*
Assalammualaikum :) Lama tak bersua yaa
Wednesday, July 17, 2013 | 8:24 AM | 0comments
Assalammualaikum wahai insan yang ku syg, yg ku cintai, yg ku rindui. Haaaa puihhh :) Hi lama betol tak menaip and membebel kat sini kan. Entah malam nie apa mimpi entah tetibe ter log in pulak blog nie. Ecehhh TER tak tahan ekkk :p Korang semua apa kaba? Sehattt? Sebelum pape tak terlambat utk aku wish SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN :) Dah seminggu kite puasa, bukan seminggu kita couple. Opsss terkutuk pulakkk. Hahahahahahha :p Krikkk krikkk krikkk apa nak membebel lagi nie ekk ==' Tadi mcm byk je nak membebelkan tapi terus blurrrrrrrr -,-

Haaa first of all aten nak wish Happy One Anniversary to our relationship 18/6/2012 -- 18/6/2013. Thank you sayang sebab masih bersama saya walaupun kdg2 saya nie degil and buat awak marah kann? Ehh yeke? Haaa iyekan saje lahh. Kihkihhkihhh Im happy with you sayang. Walaupun saya tahu ade org yang cube mendoakan keburukan hbngn kite dan impikan perpisahan antara kita. Selagi awak ikhlas menyayangi saya insya Allah kita akan terus bersama dgn izinNYA. ALLAHU AMEEN :) Bak kata awk pun kan sayang, biarlah dorg nak ckp apa and buat apa yang penting kita jage hbngn nie. Sometimes saya tak memahami awak dlm waktu bekerja tapi bila lama2 tu semua saya dah paham and saya tak nak merosakkan hbgn ni dgn ego and amarah. Act, tak cntct pun takpe tapi sape tahan kan kalau satu hari tk dgr suara org yang dia sayang. Hehehe. Menggediikkkkk :* Well, i know you love me and miss me too right? I always love you syg. Saya harap semuanya berjalan dgn sempurna. Just it for our story :)

Haa second thing about my studies. Hmmm act sem nie penat plus stress gila kott. Sebab short sem kan. But, i have another 2 more to finish this sem. 29/7 dah start final. Erghhhh takpe lepas tu rileks dahhhh :) Yeyyyyyyy horeeyyyy xD Tapi kenyataan nye sebelum nak habis kena lah hadap final kann. Huuuu rileks rileksssss insya Allah semua berjalan dgn baik baik je. ALLAHU AMEEN :) Next sem dah sem5, aikkk kejap je kan. Pastu dah pk nak praktikal kat mane. Hmmm 2 tempat je aku suggest nak praktikal. Kat SEREMBAN OR MELAKA? Hahaha Agak2 boleh takk ekk? Insya Allah boleh lah yaaa.  Lepas tu nak cari keje then kumpul duit nak kahwinnnnnnnnnnnnnnnn. Yeyyyyyyyyyyyyyy hahahaha :p Yelaa daus cakap nak kahwin cepat kumpul duit cepat. Hahaha. So kena lah usaha sendiri. Yepp daus tak penah nak senangkan aku dgn terlampau2. Dlm dia bg aku segala yang aku inginkan dia jugak mengajar aku utk bersusah2. Thank you sayang:* Insya Allah lagi 2 tahun semuanya akan jadi realiti. Doakan yaa semua :)

Hmm okay lah tu je kott nak membebel. Nanti klau aku rajin aku menaip lagi. Haa agak2 bila tu yaaa? Ala tunggu jela bila2 ekk. Hahahaha. Okay lah boiiii night salam :)
Merindui dan dirindui :'/
Tuesday, October 16, 2012 | 1:52 AM | 0comments

Muhamad Firdaus kamaruzzaman

Cinta tu indahkan korang? Kenapa tak dari dulu Allah pertemukan aten dan dia. Bersyukur dengan pertemuan ini Ya Allah :') Perkenalan yang tak lama dan Allah mendekatkan hati kami untuk lebih mengenali dan memberi peluang dalam berkongsi hidup. Alhamdulillah dah hampir 4 bulan. Baru lagi kann? Even baru lagi pun terase terlalu lama kami bersama. Hm dah pelbagai perancangan kami buat. Insya Allah dengan izin Allah kami disatukan bersama Cinta Kami ♥ Berkat doa dan keikhlasan insya Allah yeppp :') Hm, sekarang nie hanya Allah je yang tahu macam mane aten rindukan dia. Menaip nie pun rasa nak menangis tapi aten tahu ni semua dugaankan? Aten sanggup terima dugaan yang macam nie daripada dugaan yang mampu memisahkan kami. Hm Ya Allah jauhkanlah tu semua dari kami yaa. Korang tahu takkk, macam-2 benda aten rindukan dengan dia nie bila kitaorang bertemu. Hishh hihh macam-2 gelagat dia buat nak buat aten happy. Haaa yang paling penting dia suka kacau aten melatah taww. Haippppp suka yaa? Takpe yang penting awak happy kan sayang? Firdaus, saya nak awak tahu yang saya sayangkan awak sepenuh hati saya. Insya Allah dengan janji kita dan cinta kita dan paling utama dengan izin Allah kita disatukan. Saya harap awak bersama dengan segala dugaan yaa? I love you so much and I really miss you :'/

Salah faham kott?
Monday, October 15, 2012 | 11:08 PM | 0comments

Haa nie kejadian yang berlaku pagi tadi dalam kelas Statistics. Ehh kejapp kejappp, kejadian apa ekk? Biasalah bila dah blurr mulalah bergambar. Bak kata hubby aten pun tabiat yang tak boleh tinggal :p Dah gila kamera nak buat macam mane kann? Hmm so how are you today? Good or not? I hope everything its better okay? Hahaha. Gelakkk dulu bagi puas :D Apa yang salah faham ekk? Hm entahlah wehh, sendiri tak tahu apa benda yang boleh buat salah paham malam tadi. Bila dah macam tu aten yang tak tenang. Malam tadi tidur pun dengan airmata. Hmm sabar jelaa. Tak nak tunjuk sangat kesedihan tuu. Insya Allah okay je kott. Balik kelas tengahari tadi dapat msg dari my hubby. " Jangan lupa makan..tc..love you". Hm mulalah hati nie tersentuhh. Tetap nak ambil berat walaupun hati dah sakit. Sorry ya sayang. Lama-2 msg okayy laa kan. Alhamdulillah kerna memahami dan bertahan. Maklumlah aku nie memang kalau bab cari pasal No. 1 :p Hewhewhew (Gelak trend sekarang) Hahahahahha. Hari ni bosan lagi sebab my hubby kena ot sampai pukul 12. Hm macam-2 laa pelawat nak datang la bagai. Takpe saya sebagai your future wife akan lebih memahami kerja awak. Wahhhhh kelas kau mariaaaa :3 Dah tergedikkk kat sini. Opsssss Do i care? Hm, okayylahh nak rehatkan minda dan badan nie. Korang semuaaaa take care okayy? Muah muah :*
Permulaan :*
| 10:12 AM | 0comments
Asalam korang, aten tak tahu nak mulakan cerita dari mane tapi cukuplah korang tahu sinopsis kisah aten selama 4 bulan aten tak share kat sini k. Hm mula-2 aten dah mulakan life baru dengan bergelar student at Putra Intelek International College. Aten ade ceritakan sebelum nie? Korang lupa ehhh? Hahaha. Whatever aten tak kesah punnn =='. Then, aten dah tak bersama dengan orang yang aten cerita sebelum ni tapi aten dah mulakan hidup aten dengan lebih bermakna dengan seorang insan yang menyinarkan hidup aten dengan seribu kebahagiaan yang selama ni aten impikan. Alhamdulillah :'> Seterusnya, apa ekkkk? Okayy dah lupa nak tulis apa. Hahaha. Lain kali laa aten ingat balikkk k. Wawawawawawawa :D
Wahhh bersua lagi ^^
| 9:52 AM | 0comments
Asalam korang, sehatt? Hm dah lama tak menulis kat sini sebab ada masalah bila nak update. Tak tahu kenapa ekkk ==' Okay abaikan dan sekarang dah boleh on kan. Huhh, legaaa :') Ada dalam 4 bulan jugak tak menulis. Haa act aten dah remove entry sebelum nie. Kenapa ekk? Sebab nak mulakan life baru dan cerita baru. Insya Allah lebih menarik. Alhamdulillah, kehidupan aten lebih sempurna dan bahagia. Terima Kasih Ya Allah :') Anything happen, tunggu post seterusnya. Nie pun saje testing testing :p K night babiessss.



Cara lelaki menguji wanita :)
Friday, June 17, 2011 | 12:16 PM | 0comments
Lelaki... Walaupun sudah berkali-kali si dia mengucapkan perkataan cinta, namun masih tidak cukup untuk membuktikan kesetiaan terhadap mereka.
Seandainya si dia memiliki kriteria yang diimpikan, tetapi bagi sesetengah jejaka itu bukanlah faktor yang membuatkan dia memilih kamu. Pelbagai cara dilakukan demi menguji kesetiaan yang dibina.
Tidak dinafikan, mereka mempunyai keistimewaan dan kelebihan tersendiri dalam mengenalpasti kesetiaan yang diberikan, sepanjang menjalinkan hubungan bersama teman wanitanya.
Yang pasti, dia akan cuba melakukan pelbagai cara dalam menentukan sama ada anda layak ataupun tidak bertakhta di hatinya.

1. Adakah si dia materialistik?

Sering menjadi persoalan kebanyakan kaum
lelaki. Untuk mengetahui sejauh mana tahap materialistik anda, mereka
akan menguji dengan cara ini:
Memberi hadiah murahReaksi kamu: Sering bertanyakan soal harga, jenama, di mana membelinya dan tidak mahu sesekali menyimpan barang tersebut. Kamu gagal.
Reaksi kamu: Gembira dengan pemberian yang amat bermakna dan terus memakainya. Kamu lulus.
Mengajak menikmati hidangan yang murahReaksi kamu: Menolak ajakannya, tidak mahu menikmati hidangan yang disediakan dan menunjukkan rasa marah. Anda gagal.
Reaksi kamu: Tidak keberatan menunaikan permintaannya dan menikmati hidangan dengan penuh selera. Anda lulus.

2. Perkara yang melemahkan perasaan wanita apabila diuji tahap cemburu

Sesetengah golongan lelaki sentiasa ingin mengetahui sejauh mana perasaan cemburu kekasihnya. Sama ada berat mahupun tidak, dia akan menguji dengan cara ini:
Mengenalkan kepada kamu bekas teman wanitanya
Reaksi kamu: Mula mempamerkan wajah yang muram dan sering menanyakan tentang hal berkaitan keperibadian perempuan itu sebaik sahaja diperkenalkan. Anda gagal.
Reaksi kamu: Sentiasa menghulurkan senyuman bahkan memuji perempuan itu di hadapannya. Anda lulus.
Menelefon wanita lain di hadapan kamuReaksi kamu: Marah dan mengatakan bahawa kamu tidak suka dia menelefon perempuan lain. Anda gagal.
Reaksi kamu: Bersikap tenang seolah-olah hal itu bukan suatu masalah yang besar. Anda lulus.

3. Hubungan bekas teman lelaki

Rasa ingin tahu sejauh mana hubungan kamu dengan bekas teman lelaki adalah cara dia mengetahui sejauh mana cinta kamu terhadapnya. Ia akan menguji dengan cara ini:
Bertanyakan khabar bekas teman lelakiReaksi kamu: "Oh, dia semakin sihat, kami baru saja berjumpa pada minggu lepas". Anda gagal.
Reaksi kamu: "Kenapa saya perlu mengetahui tentang khabar si dia, sedangkan hati saya telah dimiliki". Anda lulus.
Adakah kamu masih menjalinkan hubungan dengannya?Reaksi kamu: Marah sambil mengutuk keburukan bekas kekasih. Anda gagal.
Reaksi kamu: "Kami masih berkawan, tetapi tidak serapat seperti dahulu". Anda lulus.

4. Mengukur tahap kesetiaan

Demi menginginkan kejujuran dan kesetiaan
daripada insan yang paling disayangi, si dia akan menguji kesetiaan kamu
dengan cara berikut:
Pergi melancongReaksi kamu: Tidak pernah menghubungi si dia atau tidak pernah bertanyakan tentang dirinya dan lebih memberi keutamaan kepada teman-teman lain. Anda gagal.
Reaksi kamu: Menghubungi si dia setiap masa dan saling mengotakan janji. Anda lulus.
Meminta bantuan temannya untuk menggoda kamuReaksi kamu: Menerima pujukan temannya dan keluar makan bersama. Anda gagal.
Reaksi kamu: Menolak godaan temannya dan mengatakan kamu tidak tertarik dengan pujuk rayu itu. Anda lulus. 

Older